Eetwatchers: tweeluik voor vrouwen over eten

Samen met Dhara de Nobel van praktijk hartzacht geef ik regelmatig deze training. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact met ons op. Bij voldoende interesse plannen we weer een tweeluik. 

Veel mensen hebben een moeizame relatie met eten: te veel eten, te weinig eten, ongezond eten, bunkeren, hongeren, afvallen en weer aankomen. Waarom doen we dat? Wat zit er onder? Wat is de emotionele kant ervan? Waar verlangen we werkelijk naar? Welk gat probeer jij te vullen? Waarom is het op feestjes zo moeilijk om 'nee' te zeggen of waarom kun je juist als je alleen bent niet van de chips of chocola afblijven? Of eet je te weinig en ben je krampachtig met voeding bezig?

In deze tweedaagse onderzoeken we in een veilige groep vrouwen ons eetgedrag en wat we daarmee weg-eten, uit de weg gaan of niet willen voelen. Door onderzoek kun je tot inzichten komen, en als je inzicht hebt kun je andere keuzes gaan maken. Het zijn actieve dagen, al is er uiteraard ruimte om te delen. We werken met het lichaam, met oefeningen, meditatie, muziek en theorie over schaamte en verslaving.

Wij werken met het lichaam omdat ons hoofd geen zuivere bron is voor waarheid en juist ons lichaam een eigen geheugen en een eigen wijsheid heeft en daarmee een veel grotere bron voor heling is. 

Het werken met alleen vrouwen is onze keuze omdat het voor veel vrouwen veiliger is om alleen met vrouwen te delen over deze dingen. Bovendien hebben wij, meer dan mannen, de neiging om gevangen te zitten in het schoonheidsideaal van jeugdig en slank moeten zijn. 

Dhara  en ik zijn ervaringsdeskundigen (!), Dhara en ik hebben beiden een praktijk voor lichaamsgerichte therapie. 

Contact